
Het menu
Authentiek Italiaans eten & drinken bij Osteria Vicini
Ontdek onze kaart
Bij Vicini proef je het echte Italië met eenvoudige, eerlijke gerechten. We staan voor authentieke gerechten die dagvers worden bereid. Eten bij Vicini is sfeervol en gastvrij.
Volle yoghurt met rustieke cacao granola, geroosterde amandelen en honing
Volle yoghurt met huisgemaakte traditionele granola, walnoten en vers fruit
Vers afgebakken roomboter croissant (met jam/roomboter + €0,75)
- Croissant + boter en jam
- Kleine jus
Brood met Olijfolie
Mandje brood met basilicumpesto en hele bol burrata
Groene olijven
Gerookte amandelen
(Extra prosciutto +€4) Gefrituurde risottoballen met mozzarella en saffraan (3 stuks)
Gefrituurde inktvisringen met citroen en remouladesaus
Kalfsgehaktballen in tomatensaus met rucola en Parmezaanse kaas
Pompoenhummus met gerookte makreel
Ricottacrème met groene walnoot
Bresaola met basilicumpesto en rucola
Capocollo met paddestoelen
Huisgemaakte tonijnsalade met gepofte paprika, zwarte olijven, kappetjes en gekookte ei
Gegrilde rib-eye met bieslookmayonaise, zongedroogde tomaten en kappertjes
Gegrilde kippendijen, basilicummayonaise, zongedroogde tomaten, cranberries en rucola
Gerookte zalm met citroenricotta, venkel
en kappertjes
Bresaola met truffelmayonaise en rucola
Roze gebraden kalfsmuis met tonijnmayonaise,
appelkappertjes, rucola en pecannoten
(EXTRA PROSCIUTTO +€4) Gefrituurde risottoballen met mozzarella
en saffraan (3 stuks)
Gefrituurde inktvisringen met citroen en remouladesaus
Kalfsgehaktballen in tomatensaus met rucola en Parmezaanse kaas
Lichtgebraden rundvlees met eekhoorntjesbrood-
dressing, Parmezaanse kaas, pijnboompitten
en pancetta
Roze gebraden kalfsmuis met tonijnmayonaise, appelkappertjes, rucola en pecannoten
Prosciutto di Parma, Salame Campagnolo, Coppa di Parma
Pecorino allo Zafferano, Testun al Barolo en Taleggio
Geserveerd met marmelade en kletzenbrood
Tonnato-room met bimi, groene asperge
en pijnboompitten
(MET GEITENKAAS + €3,5) Gemengde salade met kippendijen, pancetta, Chioggia bieten, croutons, gekookt ei en
ansjovisdressing
Romige tomatensoep met pesto en
geroosterd knoflookbrood
Caponata van pompoen met zwarte olijven
en burrata
Salade van radicchio met bloedsinaasappel,
zwarte olijven en bloedsinaasappeldressing
Roseval aardappeltjes uit de oven met rozemarijn en knoflook. Geserveerd met truffelmayonaise
Groene salade van little gem, rucola en
radicchio met Choggia bieten, croutons,
olijfolie, aceto balsamico en Parmezaanse kaas
(+ GUANCIALE €3) Gevulde pasta met pompoen en gezouten ricotta
Buisvormige pasta met een ragù van shortrib
en tomaten met Parmezaanschuim
( + KIP €4)
Penne of spaghetti met tomatensaus of pesto
Spaghetti met knoflook en Spaanse pepers
Lintpasta met garnalen in langoustine-
tomatensaus, dragon en pistache
Penne of spaghetti met kalfsgehaktballen
in tomatensaus
Spaghetti met kalfsgehaktballen in
tomatensaus, basilicum en Parmezaanse kaas
Gnocchi met prei-safraancrème, makreel,
hazelnoten, krokante prei en dragon
Tomatensaus, mozzarella, oregano en basilicum
Mozzarella, Gorgonzola, Taleggio, Provolone en walnotencrunch
Tomatensaus, mozzarella, tonijn, rode ui, kappertjes en Jalapeño pepers
Tomatensaus, mozzarella, geroosterde kippendijen, rode ui en Jalapeño pepers
Tomatensaus, mozzarella, spinazie, pittige salami en Gorgonzola
Tomatensaus, mozzarella, Parmaham, rucola,
Parmezaanse kaas en aceto balsamico
Kleine Margherita met oren
(met parmaham + €4) Pizza met olijfolie, knoflook en rozemarijn
Mozzarella, spinazie, zongedroogde
tomaten, ricotta en pijnboompitten
Mozzarella, gerookte zalm, rode ui, kappertjes, ricotta en asperge
Geitenkaas, pancetta, zwarte olijven, rozemarijn en pecannoten
Mozzarella, gorgonzola, peer en walnoot
Tomatensaus, mozzarella, pastrami, rode ui, Parmezaanse kaas en knoflookolie
Vlees van de dag
Vis van de dag
(GLUTENVRIJ + LACTOSEVRIJ) Met stoofperen en kaneel
(GLUTENVRIJ) Mokkamousse met koffiestroop en
gekarameliseerde hazelnoten
Klassiek Napolitaans cakeje ondergedompeld
in rumsiroop met verse room
(GLUTENVRIJ) Kinderbeker met vanille-ijs
(GLUTENVRIJ) Softijs naturelen softijs met topping (Aardbeien / Caramel / Chocolade + €0.75)
Bol van vanilleroomijs en witte chocolade met amandelen en caramel
Flinterdunne wafels gevuld met citroen/vanille/mascarpone-crème en caramel
Selectie van zachte, harde, rood- en
blauwschimmelkaas
Geserveerd met marmelade en kletzenbrood
Bol pistache- en amandelijs met pistache-crème en crispy pistache
Licor 43, Red Love Appelsap, slagroom
en kaneelpoeder
Warme Chocomel met Ierse Whiskeylikeur en slagroom
Huisgemaakte Glühwein naar eeuwenoud Vicini familierecept
Amaretto, citroenthee, kaneel en honing
Baileys Irish Cream, espresso en melkschuim
Sprankelende mix van Aperol, prosecco en bruiswater
Orancello, verse jus met prosecco en bruiswater
Sprankelende mix van Campari, prosecco en bruiswater
Sprankelende mix van Limoncello, prosecco en bruiswater
Hugo, prosecco en sprakling water
Frisse cocktail van wodka, prosecco, citroensorbetijs en limoen
Krachtige cocktail van vodka, espresso en koffielikeur
Zoete cocktail van passievrucht en vanille vodka
Italiaanse Klassieker van gin, Martini en Campari
Appel-kersensap, gembersiroop, limoensap en kaneel
Passievrucht en vanille
Lyre’s Pink London, Raspberry Tonic, frambozen
Limoncello 0.0%, limoensap, munt en bruiswater
Crodino, alcoholvrije prosecco, bruiswater
Koffielikeur gemaakt van de beste Italiaanse koffiebonen.
Subtiele klassieke Italiaanse anijslikeur.
Elegant en verfijnd... al jarenlang de beste Amaretto ter wereld!
Jonge, ongerijpte grappa met een lange, zachte nasmaak.
Elegante grappa met zachte aroma’s van vanille en tropisch fruit, 1 jaar houtopvoeding
Volle en complexe grappa met rijke aroma’s van fruit, cacao en vanille, 5 jaar houtopvoeding
Baileys, Cointreau, Disaronno,
dubbele espresso en verse room
Frangelico, espresso en melkschuim
Jameson, bruine suiker, koffie en verse room
Disaronno, koffie en verse room
Sambuca, Vicini Liquore al Caffè, koffie
en verse room
IJskoud de lekkerste!
Espresso met een bolletje vanille ijs
Met havermelk
Trentino-Alto Adige – Pinot Grigio – 2023
Veneto – Garganega – 2020
Sicilia – Chardonnay – 2023
Sicilia – Catarratto – 2023
Trentino-Alto Adige – Pinot Bianco – 2023
Abruzzo – Pecorino – 2024
Marche – Verdicchio – 2023
Trentino-Alto Adige – Sauvignon Blanc – 2022
Puglia – Verdeca – 2023
Sicilia – Vermentino – 2024
Trentino-Alto Adige – Grüner Veltliner – 2023
Trentino-Alto Adige – Riesling – 2023
Veneto – 80% Garganega, 20% Chardonnay – 2023
Sicilia – 80% Grillo, 20% Viognier – 2023
Sicilia – Carricante – 2022
Toscana – Vermentino, Chardonnay, Viognier – 2023
Piemonte – Arneis – 2024
Piemonte – Cortese – 2024
Marche – Passerina – 2023
Veneto – Sauvignon Blanc – 2023
Abruzzo – Pinot Grigio – 2024
Piemonte – Nebbiolo – 2021
Toscana – 30% Cabernet Sauvignon, 30% Sangiovese, 20% Merlot, 10% Syrah, 10% Teroldego – 2021
Sardegna – Cannonau (Grenache) – 2021
Friuli-Venezia Giulia – Pinot Nero – 2020
Veneto – Corvina, Corvinone, Rondinella – 2021
Piemonte – Barbera – 2022
Toscana – 90% Sangiovese, 10% Canaiolo & Colorino – 2022
Sicilia – Nerello Mascalese – 2023
Trentino-Alto Adige – Teroldego – 2020
Trentino-Alto Adige – Merlot – 2023
Emilia-Romagna – Lambrusco, (licht mousserend, koel geserveerd)
Veneto – 60% Corvina, 20% Corvinone, 15% Rondinella, 5% Molinara – 2022
Toscana – Sangiovese – 2019
Trentino-Alto Adige – Pinot Grigio – 2024
Lombardia – Groppello, Marzemino, Sangiovese, Barbera – 2024
Italië
Italië
Veneto – Pinot Grigio
Piemonte – 100% Nebbiolo – 2018
Trentino-Alto Adige – 100% Chardonnay
Lombardia – 80% Chardonnay, 18% Pinot Nero, 2% Pinot Bianco
La vita è una combinazione di pasta e magia.
- Federico Fellini